6e BPO Toernooi HasseltHet leukste toernooi van het jaar is voor de meeste judoka’s het toernooi in Hasselt. En terecht want de organistaie was zoals altijd prima. We hadden dan ook weer over de 30 deelnemers. Helaas vielen daar een paar judoka’s van af om dat zij het Judoteam vertegenwoordigden in de teamcompetitie te Markelo. Het mocht de pret niet drukken en we kunnen terug kijken op een hele mooie judodag!

Er werden in totaal 14 podium plaatsen behaald.

Kampioen
Enrico Last
Floor Daamen

2e prijzen
Jacco de Lange
Khosi Palland
Bryan Terwijn

3e prijzen
Ivar Koek
Maartje Daamen
Lex Kleinbussink
Bart Otten
Stef Grolleman
Henri van den Berg
Twan Kleinbussink
Gretha van Rijn
Jasper Kalter

Natuurlijk waren er veel mooie acties en scores te bewonderen. We pakken er enkele uit. Lex Kleinbussink maakte indruk met mooie acties waarbij hij puur op gevoel en prachtige ippon scoorde. Jasper Kalter maakte het de huidige Nederlands kampioen behoorlijk lastig en wist hem bijna te werpen. Henri van den Berg stond na een hele lange tijd van afwezigheid op de wedstrijden weer eens op de mat. Hij kon direct bij de senioren -81 prima meedoen om de prijzen. Natuurlijk waren er ook judoka’s die (net) niet in de prijzen vielen maar wel lekker hebben gejudood. Volgend jaar komen we uiteraard weer terug op dit leuke toernooi met hopelijk nog meer judoka’s.

Newaza

In de avond was het de beurt aan de grond tijgers van Sonnenberch. In een hele relaxte en gemoedelijke sfeer werden de grondwedstrijden afgewerkt. Alle vier de deelnemers van Sonnenberch gingen met een prijs naar huis. Henk Grolleman wist de klasse -90 kg op zijn naam te schrijven met twee mooie winstpartijen. Bij de -81 kg werd Jaap Bekkema 2e hij verloor een partij op shido. De overige drie wedstrijden werden gewonnen. Enrico Last mocht de langste partij van de dag maken. Meer dan 20 minuten! Heel veel op judo leek het niet meer want beide judoka’s zaten er helemaal doorheen. Enrico wist deze partij wel te winnen. Uiteindelijk werd hij 3e. Stef Grolleman was ook lekker op dreef en wist tweemaal de winst naar zich toe te trekken en verloor twee keer. Ook hij werd 3e. Een leuk toernooi om aan deel te nemen. Voor wie van een beetje buffelen houdt zeker een aanrader, want conditioneel zwaar was het zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *