Cupwedstrijd 2 U17 – Panters vs HijsDen Haag miste een aantal U17 spelers en had zich daarom voor deze wedstrijd versterkt met spelers van de U14. Die draaiden goed mee, zoals zou blijken. De Panters moesten het deze wedstrijd zonder Jet doen. De Panters begonnen goed: binnen twee minuten een goal door Giancarlo op assist van Sam: 1-0. Het tempo was lekker vlot en Jeroen had een paar mooie saves. HIJS kwam echter snel terug door Noah die kennelijk nog goed bekend is met de goals in het Silverdome: 1-1. Zoetermeer kwam vaker onder druk, wat een paar gevaarlijke situaties opleverde. Uitbraken van Zoetermeer strandden op de goalie van HIJS. Ook de powerplay situaties kon Zoetermeer niet verzilveren. Eenmaal rolde de puck met een slakkengangetje zelfs bijna achter de rug van Jeroen over de doellijn. Een poging van een enthousiaste tegenstander om die puck dan maar samen met Jeroen achten de lijn te proppen mislukte.

De tweede periode lijkt helaas veel op de eerste: vaak powerplay situaties voor de Panters, maar die komen hieruit niet tot scoren. Een schot van Jorai gaat er via de rebound door Sam(of was het Jelle?) eindelijk in: 2-1. Die pret is echter van korte duur: Lana krijgt een puck niet goed onder controle, waarna Noah hem er met een backhand inschiet. 2-2 dus. Een onvoldoende afgestopte uitbraak van HIJS besluit de tweede periode met 2-3.

De derde periode kunnen we kort samenvatten: regelmatig net niet voor Zoetermeer en op het eind tweemaal net wel voor Den Haag. Eindstand 2-5; mede door matig spel van de Panters. Dat had beter gekund; daar zijn ook de spelers zelf het over eens.

Mirjan Stet en Paul de Heer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *